EuroBasket 2015

EuroBasket,  me pare referohejsiKampionatiEuropian I Basketbollit, eshtekampionatikryesor I basketbollitqekonsiston ne cdodyvjetngaskuadratkombetare per meshkujteqeverisuranga FIBA Europe, Zona Europianebrenda Federates InternacionaleteBasketbollit.Kampionati u luajt per here tepare  nevitin 1935 dheeshteluajturrregullishtcdodyvjetqe ne vitin 1947; ne fillimte 2017 do tendryshoje ne ciklin 4 vjet.Gjatevitit2017 , do tesherbejesinjeturnekualifikimi per LojratOlimpikedhe FIBA Basketball Cup.Taniskuadra me e suksesshmeeshte USSR me 14 tituj, nderkoheSpanjaishtekampione ne vitin 2009 dhe 2011.Franca eshteskuadraqembreteroi ne vitin 2013 duke fituar FIBA EuroBasket 2013.

 

Sistemi I Kualifikimit

24 skuadraEuropiane do tejenepjese e kampionatit. Forma e kualifikimitqeekzistontederi ne FIBA EuroBasket 2011 lejonte 16 skuadratemerrninpjese. 8 prejtyreishinpercaktuarngavendetpritesedhe 7 skuadrat me temirangaEuroBasket I kaluar. SkuadratmbeturangaGrupi A do tekonkurrojne per kampionatin. Atehere, ishintendare ne 4 grupe. Cdogrupluante ne raundin e dyfishte Round-robin.Skuadrat e para tecdogrupikualifikoheshin per ne EuroBasket. 3 skuadrat me temiranga 4 vendet e dytagjithashtu u kualifikuan.

Nga 10 skuadraqenuk u kualifikuan, 6 prejtyrekishinedhenjemundesitjeter. 4 skuadratqembetenkonkurronin ne njeround , 2 prejtyrevendoseshin ne Grupimin B per ciklintjetertekualifikimit.

Skuadra e funditpercaktohejnganje round shtese.6 skuadratishinndare ne 2 grupe me nga 3 skuadra, dhe ne cdogrupluhejnjedyshe round-robin.Skuadrat me temiratedygrupeveluajnedhefituesi I kesajlojefitontedrejten per ne EuroBasket.

 

EuroBasket 2015

 

Per shkakteorigjines,kykampionatmbahej ne Ukraine, por per shkakteshqetesimitpolitikdheushtarak ne kete vend, u deshqekampionatitezhvendosej. Me pas ne 8 Shtator 2014, u lajmeruaqe EuroBasket 2015 do tezhvillohet ne Gjermani (berlin), Kroaci( Zagreb), Latvia (Riga) dhe France (Montpellier). Franca do temirepresefazen Knock-out dhefinalet ne qytetin e Lille ne stadiuminStade Pierre-Mauroy me 27 000 vende.

EuroBasket 2015 fillon me 4 stages me 5 Shtatordhekulmon me 20 Shtator. Franca eshte favorite e ndjekurngaSpanja, Lituania, Serbia dheGreqia.

 

Qe ne vitin 2006, Sports Events eshtekrenarqeeshteagjenti me I besueshem I biletave ne treg, me politikat “Suport I Garanruar”.Cdoporosindiqetnganjengaperfaqesuesit tone teDepartamentitteShitjeve per tesiguruarkujdesin me te mire ndajklientit.

Mosprisni! Blini biletattuajateEuroBasket 2015nga Sports Events 365. Shumellojshmeria e biletavenukpermbantarifatefshehura.

La Liga (Liga BBVA) teams
Biletat me popullore EuroBasket 2015
Event
Data
Cmimi
Porosit